Fotoalbum

Mye nyttig informasjon å finne på Norsk kennel klubb sin hjemmeside ,  i forbindelse med valp i huset .
Se mer info : www.nkk.no
Mye nyttig informasjon å finne på Norsk kennel klubb sin hjemmeside , i forbindelse med valp i huset . Se mer info : www.nkk.no

Målet med vårt oppdrett
er først og fremst å lage trivelige, sunne, friske og rasetypiske hunder som fungerer godt i en familie ,  i tillegg til å kunne brukes til brukshundarbeid. 

Vi ønsker med vårt oppdrett , å fremme interessen omkring Dobermann  , som både familie- og bruks hund !

   Alle hunder fra oss , ønsker vi at skal kunne brukes på mange arena  , som vanlige familiehunder  og tur hunder , at de kan trenes og prøves på det meste ,

Som  eksempel - Lydighet , Ettersøk , Spor  , Redningshund  , IPO , Agillity og utstilling .

 

En Dobermann må få bruke seg , så enkelt er det ! 

Dette kan du forvente av oss:

  • Vi støtter lojalt opp under de krav og anbefalinger som Norsk Kennel Klub og Norsk Dobermann Klub stiller.
     
  • Vi bruker kun avlsdyr som selv er sunne og friske, uten noen form for diagnose som går ut over hundens livskvalitet eller bruksegenskaper. Hunder som ikke er operert for defekter eller har kroniske sykdommer som gjør at de må gå på medisiner eller spesialfôr.
     
  • Vi  vil  gjøre kombinasjoner der vi ikke  avler på kjente svakheter, uansett type.
     
  • Vi har fokus på innavelsgrad .
      
  • Når det gjelder hofteledd avler vi kun på HD fri foreldre .
  • Våre avlshunder er øyen lyste og hjerte testet - fri.
  • Våre avls hunder er mental testet
      
  • Vi gjør vårt aller aller beste for å ta godt vare på både tispe og valper, både når det gjelder tilsyn, fôring, stell og preging.
     
  • Vi orienterer alle valpekjøpere om alt vi vet om foreldredyr, nære slektninger, valpekullet og den spesifikke valpen.
     
  • Vi tilbyr våre valpekjøpere oppfølging og kontakt så lenge som du måtte ønske det. Ring eller kom innom dersom det er noe du lurer på. Vi hjelper gjerne til med råd og tips dersom du ønsker å trene hunden din mot noe spesielt som spor,eller lydighet. Du er velkommen på besøk året rundt, men avtal gjerne tid litt på forhånd slik at du er sikker på at vi har tid til å hjelpe deg med litt trening . 
      
  • Vi leverer valpene våre når de er ca. 8 uker gamle. Senere levering enn dette må avtales spesielt.
     
  • Valpen må hentes hos oss! Da får du møte oss og se hvordan både vi og hundene våre har det. Og du har muligheten til å reise hjem uten valp dersom du ikke liker det du ser. Tiden du er hos oss bruker vi til å prate om innlæring . Vi har vanligvis også muligheter for å tilby en enkel overnatting. Der det er praktisk gjennomførbart setter vi pris på om du kommer på besøk lenge før valpen er leveringsklar, gjerne mens tispa går drektig. De første tre ukene etter at valpen er født tar vi ikke i mot valpebesøk. Da skal tispe og valper ha fred og ro. Først ved ca. 5 ukers alder begynner valpene å bli sosiale og er virkelig noe å hilse på.

 

  • Vi vil forsøke å arrangere årlige kenneltreff sammen med dere valpekjøpere . Treffene vil bli annonserte på hjemmesiden !
      

Preging er viktig
Vi bruker MYE tid på å prege valpene våre best mulig og har både tid og plass til det.

   Valpene får være med oss inne i huset når vi gjør vanlige gjøremål og vi bruker tid på å venne dem til ulike miljøer, underlag, lukter, lyder, ulike mennesker, andre hunder (helst også andre raser) og vi bruke tid på å lære dem å leke med oss mennesker.
 

 

Dette følger med valpen:

  • Alle valper vi oppdretter registreres i Norsk Kennel Klub.
     
  • Valpene forhåndsregistreres i NKK ved 4-5 ukers alder og har derfor sitt endelige registreringsnummer ved levering.
     
  • Alle valper leveres med Norsk Kennel Klubb's kjøpekontrakt og en fersk veterinærattest.
     
  • Valpene ID-merkes før levering (micro-chip)
     
  • Valpene vaksineres i samsvar med veterinærs anbefaling. 
  •  
  • Alle valper leveres med en valpeguide som følger valpen , der er det også fargebilder av alle kullsøsken og foreldrene. 
      
  • Alle valper får med seg valpefôr av den typen vi bruker. Du får også tilbud om å kjøpe det fôret vi bruker til innkjøpspris , Eukanuba. Valpen får også med seg valpehalsbånd og kobbel, litt leker, litt å tygge på og et lite teppe med ”mammalukt”.

 

  • Summere opp ;

           1. Registrert i NKK.

            2. Forsikret i Agria til de er 12 uker gamle .

            3. ID Merket med microship.

            4. Behandlet gjentatte ganger med markkur  .

            5. Vetrinærbesiktiget / Vetrinær attest

            6. Vaksinert .

            7. Dokumentmappe , som inneholder b.l.a : Stamtavlen , informasjon om forsikring i

              Agria , kjøpskontrakten  , et vedlegg med vår kennel info ,

             vaksinasjons pass ( internasjonalt) , Veterinær attest , ID merker .

            8. Valpe pakke , som inneholder ; ( kan variere fra kull til kull)  

            Valpefôr fra Eukanuba , leke , godbiter , matskål , halsbånd , kobbel , godbitveske , en

             teppebit fra valpe sengen  .

Dette forventer vi av deg som valpekjøper:

  • At du har satt deg godt inn i pluss og minus sider ved rasen og rasens spesielle særtrekk og arbeidsmåte, før du anskaffer deg en Dobermann  !
      
  • At du har den tiden som kreves for å kunne ta deg av en liten valp og en aktiv unghund. En hund er et flokkdyr og trives ikke å være alene i mange timer. Vi ønsker derfor ikke at valpen og unghunden er alene hjemme mer enn maks 3-4 timer mens alle de nye flokkmedlemmene (familien) er på jobb eller går på skole. Vanligvis er det mulig å finne alternative løsninger som både du og hunden vil trives med. At du stikker hjem i lunsjpausen er ingen god løsning. Da rekker du akkurat å vekke valpen før du må gå igjen... En sommerferie er heller ikke nok - det er vanligvis når valpen blir 5-10 måneder at den er på sitt mest aktive og krevende. Det er heller ingen god løsning at barna skal ta seg av den spinnville valpen alene når de kommer hjem til et tomt hus etter skoletid. Dersom du ønsker deg en valp fra oss må du ha en løsning på dagtid i valpeperioden (til valpen nærmer seg året).
     
  • At du har forståelse for og tålmodighet til å lære hunden din gradvis til å være alene hjemme. En dobermann er veldig avhengig av flokken sin, så det er viktig å trene på det å være alene hjemme fra valpen er liten. Hunden skal, når den er alene, ha så stor plass at den kan ligge utstrakt og stå oppreist UTEN å måtte legge seg oppi eventuell tiss og avføring, dersom det skulle skje en ulykke når den er alene. Den skal også alltid ha tilgang til friskt vann. Å bruke et trangt bur for oppbevaring av hunden på dagtid slik at du unngår at den ødelegger huset og tisser på gulvet, er ikke forenlig med et akseptabelt hundehold i våre øyne.
     
  • At du har forståelse for hundens sosiale behov. Dersom du ønsker deg en hund som du kan være aktiv med de kveldene du har tid til det og i helgene, mens resten av tiden blir hunden stående mye alene og gjerne i bur, bør du gå til en annen oppdretter enn oss.
     
  • At du har forståelse for at hunder generelt, og Dobermann spesielt, har behov for både kjærlighet og grenser, mosjon og hjernetrim. En  dobermann  utnytter de svakhetene du måtte ha dersom du er alt for bløthjertet, men samtidig  må du være konsekvent og gi tydelige rammer - og masse kos . . Å bare mosjonere uten å gi hunden mentale utfordringer gjennom læring og problemløsning, kan gi deg en ”hyper” og lite samarbeidsvillig hund. er like ødeleggende for en lærevillig rase som Dobermann .     
      
  • At du har forståelse for at en Dobermann trenger passe med mat av god kvalitet. Dersom du ikke har råd til å gi hunden din tørrfôr av et anerkjent merke som er tilpasset din hunds alder og aktivitet, og eventuelt litt tilskudd av flerumettet fett, bør du velge en annen rase. Du må gjerne gi hunden din litt hjemmelaget mat eller våtfôr, men du må da sette deg inn i hvordan du må gi den et riktig forhold mellom de ulike næringsstoffene, mineraler og vitaminer. Å gi hunden utelukkende kjøttkaker er like skadelig som å gi hunden et tørrfôr av dårlig kvalitet. Å være så tynn at ribbeina nesten kan ses med det blotte øye og at hoftebeina stikker opp, er like uheldig for unghundens utvikling som at den er så tykk at den ruller. Fedme vil forkorte hundens liv med flere år og minske hundens livskvalitet de årene den lever.

 

  • At dere følger opp hunden med ormekurer og vaksiner . Og blir hunden syk , forventer vi at dere tar dere av hunden og skaffer nødvendig veterinærhjelp om det skulle være nødvendig .

 

  • At dere sørger for at hunder røndkes for HD og AD , det er også stort ønske om at dere øyenlyser , sjekker for vWD , og tar hjerteskan ( Det gis delvis  økonomisk støtte fra raseklubben NDK ved hjerteskan )
      
  • At du selv, dersom du en gang skulle ønske å starte med oppdrett, følger de krav og anbefalinger, som Norsk Kennel Klub og raseklubb stiller og stiller like store krav til ditt eget avlsmateriale og til oppdretter, som det du gjorde når du selv var valpekjøper.

Vi har lagt grunnlaget - bygget grunnmuren - nå må du som valpekjøper overta og gjøre din den av jobben. Gjennom trening kan sterke sider gjøres enda bedre og svake sider styrkes. Gjennom manglende trening, feil trening og uheldige opplevelser kan en meget lovende hund bli både redd og problematisk. Vi har mange eksempler på at forsiktige valper har blitt ypperlige spor- og  brukshunder og at sistevalget i kullet har utviklet seg til å bli den vakreste eksteriørt. Vi har også mange eksempler på at den mest lovende valpen eksteriørt og bruksmessig kanskje ikke har utviklet seg like bra som vi håpte på. Slik er det å kjøpe valp!

Tenk før du kjøper

Noen tips før du kjøper valp
E n valp blir som regel lik sine foreldre - både når det gjelder sunnhet, gemytt, eksteriør og bruksegenskaper. Selv om ingen kan garantere hvordan en valp vil bli som voksen, er det alltid sikrest å kjøpe valp etter foreldre som har de egenskaper som du er på jakt etter. Å drive med oppdrett er ikke så enkelt som å ta en god brukshund og parre denne med en vakker hund for å få valper som både er vakre og dyktige i bruksarbeid..... Resultatet blir ofte ingen av delene. Begge foreldrene bør derfor ha de egenskapene du er på jakt etter hos din hund! Helst også deres foreldre, kullsøsken og tidligere avkom.

Bruk tid på å bestemme deg for oppdretter og gjerne også hvilken tispe du vil ha valp etter. Du skal tross alt leve sammen med hunden din i forhåpentligvis 10 år. Gi oppdretter en beskrivelse av hvilken hund du er på jakt etter - da kan oppdretter hjelpe deg ved valg av valp i kullet. Husk bare at den perfekte hunden ennå ikke er født og at ingen kan garantere hvordan en valp vil utvikler seg og bli som voksen. Tenk også grundig gjennom hva du kan tilby den lille valpen og den aktive og krevende unghunden. Dersom du skal lykkes som hundeeier må du trives med hunden - og hunden må trives med deg!

Hos oss vil du få opplysninger om alle de sterke og svake sidene som vi vet at valpenes foreldre og nære slektninger har. Alle hunder har sine sterke og svake sider - men vi prøver å unngå en bevisst dobling på svakheter. Det er likevel ikke mulig å garantere at valpene blir sunne, trivelige, vakre og dyktige.

Garantier
Det eneste vi kan garantere er at vi ikke kan garantere noe som helst - bortsett fra vår ærlighet og oppfølging også etter at valpene er levert.

Vi ønsker dere LYKKE TIL !  

Nyeste kommentarer

23.03 | 04:00

Har egentlig bestemt meg får å kjøpe en han hund i Tyskland nå i påsken. Men litt usikker på oppdertten., Har hatt hunder helle mitt voksene liv . så jeg savner å ha en bestevenn . Å har har to d man

06.12 | 07:35

Dear Theresa , Thank you for the request and your interest in our kennel . Unfortunately , it will be no litters in 2022 . Good luck in your search for a puppy . Best Regards Siri :)

04.12 | 22:00

Hei :) we wanted to ask if you have litter plans for 2022? All the best, Theresa

23.02 | 13:27

Hei Lill Anett , takk for din henvendelse på vårt oppdrett . Vi har ingen valper i år . Men om du sender oss en email , kan vi skrive litt mer . Mvh Siri Bersås

Del denne siden